- Szczegóły
-
Kategoria: Aktualności
-
Opublikowano: niedziela, 21 październik 2012 21:39
Dnia 15 października 2012r o godz. 17.30 w GOK dla słuchaczy UTW w Kłodawie już po raz piąty zabrzmiał "Gaudeamus igitur".
Obecnością swoją zaszczycił nas Rektor Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Koninie - profesor nadzw. dr hab. Mirosław Pawlak, który wygłosił Wykład inauguracyjny "Jak skutecznie uczyć się języków obcych". Rektor wręczył również indeksy nowym słuchaczom uniwersytetu.
Uroczystość inauguracji uświetnili zaproszeni goście, min. Prezes zaprzyjaźnionego UTW w Koninie - Urszula Adamska oraz dyrektor Zespołu Szkół w Grzegorzewie - Tomasz Poniecki, który podczas uroczystości wręczył nam swoją pracę dyplomową pt: „Uniwersytet Trzeciego Wieku w Kłodawie 2008-2012”
Czytaj więcej: Inauguracja roku akademickiego 2012/2013
- Szczegóły
-
Kategoria: Aktualności
-
Opublikowano: sobota, 09 czerwiec 2012 00:00
Członkowie naszego Stowarzyszenia nie tylko pogłębiają wiedzę podczas zajęć edukacyjnych ale aktywnie uczestniczą w lokalnych imprezach.
W sobotę 9 czerwca 2012 roku, podczas Kłodawskich Dni Soli, Stowarzyszenie „Solna Dolina” było organizatorem Jarmarku Produktu Lokalnego, Tradycji i Partnerstwa.
Zarząd Stowarzyszenia „Solna Dolina” zaprosił nasz Uniwersytet do współpracy w organizacji Jarmarku Produktu Lokalnego, Tradycji i Partnerstwa.
Realizacji zadania podjęły się niezawodne koleżanki: Teresa Grodomińska, Jadwiga Cieślińska, Czesława Wawrzyniak, Alina Kruszka, Teresa Rybicka, Marianna Tomczyk i Anna Michalak. Przystrojono stoły i zaprezentowano produkty lokalne takie jak: smalec „uniwersytecki”, ogórki małosolne, kaczka a la Jadzia, bigos, pierożki, klopsiki, roladki i żurek z kiełbaską. Na naszym stole znalazły się też gołąbki i rybka w tajemniczym, słodkim sosie oraz inne słodkie potrawy jak placek z rabarbarem, pączki Jadzi i drożdżowiec Tereni.
Oczywiście nie zabrakło na naszym stole, na liściu chrzanu, masełka „wyklepanego” przez Terenię Grodomińską.
Duże zainteresowanie publiczności i szybkie znikanie potraw ze stołu świadczy, że wszystkie potrawy były bardzo smaczne.
Po raz kolejny okazało się, że nasze studentki sprawdzają się w każdej sytuacji.